AKSARAY / ORTAKÖY - İstiklâl İlkokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın yer aldığı 22-26 Nisan 2024 tarihleri arasında geleneksel sanatlar ile kültürel mirasımızın tanıtılması, öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması ve yeteneklerinin keşfedilmesi amacıyla "Hayat Boyu Öğrenme Kurumları, Geleceğimiz Olan Çocuklarımızla Buluşuyor" temasıyla gerçekleştirilen 'Minik Eller, Büyük Hayaller' etkinlikler kapsamında;

•Ebru Sanatı çalışması ,

•23 nisan Koro gösterisi,

•Okul tekvando takım gösterisi,

•Bale gösterisi,

•Çeşitli yarışmalar ( yumurta yarışı,penaltı atışı,balon patlatma,sandelya yarışı),

•23 Nisan gösteri çalışmaları,

•Eski eşyalar müzesi düzenledi.

Nis

Akıl ve zeka oyunları il yarışması düzenlenmiştir,yarışmada okulumuz öğrencilerimizden Elif Sena ÇETİN,Yusuf ÇETİN,Sare EĞRİTAŞ ve Mustafa Emre ALTINÖZ isimli öğrencilerimiz dereceye girmişlerdir,yarışmada emeği geçen  başta Halil ÇETİN ve Pınar ÖKSÜZ hocalarımız olmak üzere öğrenci ve velilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

İlçemizde 23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla resim yarışması düzenlendi,okulumuz 3/C sınıfı öğrencisi Beren SÖNMEZ yarışmada birinci olarak ödülünü aldı.Bizde İstiklal Ailesi olarak öğrencimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

28 Kasımda yapılan aydınlık yarınlara sınavından Türkiye ve okul derecesi yapan öğrencilerimize ödüllerini takdim ettik.Okulumuz genelinde 8 öğrenci dereceye girdi,dereceye giren öğrencilerimiz:

1.Ceylan GÖKKAYA

2.Öykü AKINCI

3.Ecem Naz ERAVCI

4.Nimet Sueda TAZE

5.Samet Eymen ÇİFTCİK

6.Elif Dilasa GÜNEŞ

7.Yusuf Eymen ARIOĞLAN

8.Hatun ÖZBEK

Mrt

12 Mart İstiklal marşının kabulü dolasıyla okulumuzda İstiklal marşını güzel okuma yarışması düzenlendi, öğrencilerin oldukça ilgi gösterdiği yarışmaya her sınıf düzeyinden öğrenci katıldı, amacın İstiklal marşımızın önemini ve anlamını öğretmek olan yarışmamızda birinci 3/E sınıfından Zeynep Gül Vera AVCI,ikinci 3/D sınıfından Mustafa Emre ALTINÖZ, Üçüncü 4/A sınıfından Hira ÜNAL olmuştur.Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda deprem tatbikatı uygulaması yapıldı.

Mrt

Okulumuz 3/B ve 3/E sınıflarımız tarafından sivil savunma günü kutlandı.Ülkemizde özellikle son zamanlarda önemi daha çok anlaşılan sivil savunmanın etkisi bir kez daha vurgulandı,

Okulumuz ikinci dönem öğretmenler kurulu toplantısı yapıldı.

Ock

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI ARA TATİLİ BUGUN BAŞLADI, KARNELERİNİ ALARAK DİNLENMEYİ HAK EDEN ÖĞRENCİLERİMİZE İYİ TATİLLER DİLİYORUZ.

Ock

Okulumuz 1.sınıf öğretmenleri tarafından okuma bayramı etkinliği düzenlendi, ilk okumanın heyecanına erişen miniklerimizi İstiklal ailesi olarak kutluyoruz.

Ock

Okulumuz 4/D sınıfı öğrencileri tarafından geri dönüşüm projesi yapıldı, anlamlı projelerin tasarlandığı geri dönüşüm projemize katkı sağlayan öğrenci ve öğretmenimize teşekürlerimizi sunuyoruz.

Ock

Bakanlığımız tarafından tatil öncesi hafta etkinlik ve oyun haftası olarak belirlenmişti, bu bağlamda okulumuzda etkinlikler yaptık oyunlar oynadık vee çokca eğlendik.

Ock

Pençe Kilit operasyonu kapsamında şehit olan Mehmetçiğimize saygı duruşunda bulunduk.İstiklal Ailesi olarak şehitlerimize Allahtan rahmet dilerken Milletimizin başı sağolsun diyoruz.

Ock

Okulumuz velilerine yönelik ilçe sağlık müdürlüğü tarafından internette cinsel istismar semineri verilmiştir.Soğuk havaya rağmen güzel katılımın olduğu seminerden kareleri sizlerle paylaşıyoruz.